Проектування баштового крана вантажопідйомністю 10 т. для монтажно-будівельних робіт - Єрмоленко, Ігор Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – методика проектування баштового крану в/п 10 т. Мета роботи – проектування баштового крана вантажопідйомністю 10 т. для монтажно-будівельних робіт. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування баштового крану. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування вантажного візка, пересування крана, обертання. Виконано перевірку стійкості крана в робочому й неробочому стані. Виконано економічне обґрунтування роботи.
Keywords: баштовий кран; візок; поліспаст; башта; непідйомна стріла; стійкість