Поєднання в єдиному технологічному процесі швидкісного знеміцнювального термічного оброблення та алітування заготовок із листової сталі для виготовлення трубок паронагрівачів - Дощечкіна, Ірина Василівна; Терещенко, Денис Сергійович; Doshchechkina, Irina Vasilievna; Tereshchenko, Denis Sergeevich (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Установлені оптимальні параметри швидкісних режимів циклічного рекристалізаційного відпалу, перестарювання та поверхневого алітування заготовок із холоднокатаної тонколистової сталі 08кп, які забезпечили необхідну структуру й властивості для якісного та бездефектного виготовлення холодним деформуванням електрозварних трубок паронагрівачів та сприяли підвищенню їхньої довговічності в процесі експлуатації в умовах підвищених температур, значного тиску та агресивного середовища.
Combination of high-speed softening heat treatment and aluminizing blanks for the manufacture of steam heater tubes in a single technological process
Keywords: трубки паронагрівачів; холоднокатаний лист; сталь 08кп; швидкий нагрів і охолодження; рекристалізаційний відпал; перестарювання; структура; властивості; алітування; steam heating tubes; cold-rolled sheet; steel 08kp; dry heating and cooling; recrystallization heating; overheating; structure; power; aluminizing; 669.141.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.48