Підвищення ефективності перевезення пасажирів у приміському сполученні Харків – Зміїв з використання велосипедного руху - Кушнір, Дмитро Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Виділено структурний контур впливу інтеграції велосипедного руху у структуру пересування на маршруті «Зміїв – Харків». Для реалізації проекту та досягнення поставленої мети було проведено аналіз раціональних методів організації велосипедного руху та вибору ефективних транспортних засобів на приміському автобусному маршруті №1316 «Зміїв – Харків». Ефект отриманий за рахунок збільшення пасажиропотоку на маршруті через підвищення рівня доступності маршруту для мешканців прилеглих населених пунктів. Отриманий ефект відноситься до економічного ефекту який отримують перевізники. Було визначено, що річний економічний ефект від збільшення пасажиропотоку в наслідок введення велосипедного руху склав 1049,76 тис. грн., індекс прибутковості проекту складає 3,02. Рекомендації по впровадженню: результати проведених в роботі досліджень можуть бути використані на пасажирських автотранспортних підприємствах та муніципальними органами під час організації приміського транспортного обслуговування населення.
Keywords: приміський пасажирський транспорт; велосипедний рух; маршрут; транспортна інфраструктура; автобус