Дослідження похибок методів визначення часу реакції аналогових датчиків температури - Троц, Валерій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процес визначення часу реакції аналогових датчиків температури. Мета роботи – дослідження похибок методів визначення часу реакції аналогових датчиків температури. Методи дослідження – системного аналізу, математичного моделювання та експериментальних досліджень, теорії ймовірності і випадкових процесів, математичної статистики і теорії похибок вимірювань. Наукова новизна роботи полягає в комплексному використанні теоретичних та експериментальних методів визначення постійної часу аналогових датчиків температури. Час реакції термопари визначається бездемонтажним методом без зняття датчика з об’єкту контролю. Практична значимість результатів, отриманих в роботі, полягає в тому, що експериментально отримані похибки визначення часу реакції температурних датчиків різними методами можуть бути використані при обґрунтуванні періодичності технічного обслуговування датчиків та обґрунтуванні методів контролю справності вимірювальних комплексів.
Keywords: аналоговий датчик температури; перехідна характеристика; постійна часу; температурний датчик опору; термопара; час реакції