Дослідження впливу різноманітних параметрів та факторів на пропускну здатність доріг - Коцур, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі особлива увага приділена постійним факторам та показникам які впливають на пропускну здатність дороги до яких відносять нормативні значення фізичних показників та геометричних параметрів та елементів автомобільних доріг. Під час виконання роботи були детально розглянуті фактори, такі як: транспортний потік, погодно-кліматичні умови, психофізіологічні якості водія. Проведено детальний порівняльний аналіз нормативних документів, щодо класифікації та проектування доріг в різних країнах світу. Розроблені пропозицій щодо удосконалення нормативної бази для підвищення пропускної здатності та безпеки руху на автомобільних дорогах України.
Keywords: пропускна здатність; транспортний потік; кліматичні умови; поперечна рівність; критерій оцінки; завантаженість дороги