Економіко-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку підприємства - Озерова, Анна Максимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є економіко-аналітичне забезпечення стратегічного розвитку автотранспортного підприємства, що функціонує в умовах змінного зовнішнього середовища та потребує підвищення ефективності управлінських рішень. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є обґрунтування та розробка напрямів удосконалення економіко-аналітичного забезпечення стратегічного розвитку автотранспортного підприємства на основі комплексної оцінки його фінансово-економічного стану та виявлення резервів підвищення ефективності діяльності. Предметом кваліфікаційної роботи є сукупність теоретичних, методичних і практичних підходів до формування та удосконалення системи економіко-аналітичного забезпечення стратегічного розвитку автотранспортного підприємства. У процесі дослідження використовувалися методи економічного аналізу та синтезу для систематизації інформації про фінансово-економічний стан підприємства, порівняльний аналіз — для оцінки динаміки ключових показників діяльності, статистичні методи — для обробки звітних даних, а також графічний метод — для візуалізації результатів аналізу й обґрунтування напрямів стратегічного розвитку підприємства. Результатами дослідження є комплексна оцінка фінансово-економічного стану автотранспортного підприємства, виявлення внутрішніх резервів ефективності, визначення проблем у системі управління та ресурсного забезпечення, а також обґрунтування практичних рекомендацій щодо вдосконалення економіко-аналітичного забезпечення стратегічного розвитку.
Keywords: економіко-аналітичне забезпечення; стратегічний розвиток; фінансовий аналіз; автотранспортне підприємство; KPI; цифровізація; рентабельність; ефективність; SWOT-аналіз