Підвищення експлуатаційних властивостей колісних землерийно-транспортних машин шляхом оптимізації режимів і умов їх роботи - Коваленко, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі розглядається спосіб підвищення ефективності колісних землерийно-транспортних машин шляхом оптимізації режимів і умов їх роботи на підставі запропонованої методики розрахунку тягових показників одноосного колісного рушія. Наукова робота містить наступні основні частини: аналіз стану питання і завдання дослідження, теоретичні дослідження тягових показників автогрейдера, створення 3D моделі і розрахунок на її основі. У роботі розроблено і виготовлено 3D модель і проведений розрахунок методом кінцевих елементів
Keywords: автогрейдер; колесо; зчеплення; пляма коньакту; 3d-модель; тягове зусилля