Підвищення продуктивності колісного асфальто- укладальника - Омельченко, Денис Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням основних параметрів та проектуванням конструкції асфальтоукладальника. Проведено аналіз конструкції асфальтоукладальників ведучих світових виробників, визначені основні напрямки розвитку конструкцій асфальтоукладачів та зроблено обґрунтований вибір основних конструктивних рішень. Були виконані розрахунки основних геометричних параметрів приймального бункера, живильника, шнека. Виконано розрахунок та вибір елементів гідрообладнання . асфальтоукладальника, перевірено на міцність основні елементі робочого обладнання. Виконано і інші розрахунки які підтверджують працездатність машини. Запропонована конструкція асфальтоукладальника дозволяє розширити можливості експлуатуючих організацій при будівництва асфальтобетонного покриття.
Keywords: асфальтоукладальник; трамбуючий; обладнання; брус; шнек; бункер