Розширення експлуатаційних можливостей колісного навантажувача - Зінов'єв, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – колісний трактор з змінним робочим обладнанням. Мета роботи – Розширити ефективності роботи колісного навантажувача за допомогою встановлення додаткового робочого обладнання. Предмет дослідження – механізм робочого обладнання. Методи дослідження: вивчення та аналіз літературних джерел. Використання тривимірного моделювання та розрахункових методик. Проведений огляд та аналіз навантажувачів. Розроблені конструктивні рішення для виконання навантажувальних та перевантажувальних робіт, здійснено розрахунок основних параметрів, визначені можливості обраного робочого устаткування. Відмінне рішення розробки є конструктивне рішення робочого обладнання.
Keywords: навантажувач; робоче обладнання; експлуатаційні можливості; бульдозерний відвал; розпушувач