Штучний інтелект в освітньому процесі студентів спеціальності 132 Матеріалознавство - Сазанішвілі, З. В.; Мацюк, І. М.; Вернер, І. В.; Sazanishvili, Zoia; Matsiuk, Iryna; Verner, Illia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі продемонстровано використання штучного інтелекту в освітньому процесі для здобувачів вищої освіти спеціальності 132 «Матеріалознавство» у викладанні дисципліни вибіркового блоку «Штучний інтелект в освітніх технологіях». Описані завдання з практичної підготовки, що допомагають набути навичок фахівців-матеріалознавців, у майбутньому можна застосовувати в галузі матеріалознавства та суміжних дисциплінах. Продемонстровано впровадження програмних продуктів, зокрема бази даних Materials Project для аналізу фізико-хімічних і механічних властивостей матеріалів.
Artificial Intelligence in the Educational Process of Students of Specialty 132 Material Science
Keywords: штучний інтелект; освітній процес; матеріалознавство; база даних Materials Project; прогнозування властивостей матеріалів; структури матеріалів; artificial intelligence; educational process; materials science; Materials Project database; prediction of material properties; material structure; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.69