Формування раціональної технології доставки тарно-штучних вантажів у міжнародному сполученні ТОВ «Глобал Трек». Частина 1. Визначення раціональних параметрів процесу доставки тарно-штучних вантажів у міжнародному сполученні ТОВ «Глобал Трек» - Сергєєв, Олексій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі запропоновано методику з визначення раціональних значень параметрів процесу доставки тарно-штучних вантажів у міжнародному сполученні з метою встановлення балансу попиту та пропозиції на товари в ланках ланцюга постачань продукції. Результати оцінки ефективності запропонованих рішень свідчать про те, що застосування альтернативної схеми LTL доставки атвозапчастин у міжнародному сполученні у складі збірних відправлень із використанням технології крос-докінг дозволить зменшити сумарні витрати на доставку за рахунок складових витрат, пов’язаних з недопостачанням або утворенням надмірних запасів. Визначені раціональні значення параметрів процесу доставки за ефективною схемою: мінімальний рівень сумарних витрат досягається при постачанні розміру партії вантажів 3 т замовнику компанія «Юнік Трейд» у напрямку Німеччина – Україна з періодом постачання 5 діб. Рекомендації по впровадженню: результати досліджень можуть бути використані в роботі транспортно-експедиторських та логістичних підприємств при плануванні та організації доставки вантажів у міжнародному сполученні.
Keywords: партія вантажів; доставка; період постачань; витрати; крос-докінг; ефект