Удосконалення доставки торгових вантажів ТОВ «Клас» у місті Харків - Гаража, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел встановлено, що при перевезенні торгових вантажів особливу увагу слід приділяти таким питанням як маршрутизація руху транспортних засобів у місті; розробці графіків руху, координації роботи постачальників, споживачів та автомобільного транспорту, визначення розміру страхового запасу. В результаті маршрутизації створено два більш раціональні маршрути доставки товарів у порівнянні з існуючими, що дозволило скоротити загальний щоденний пробіг з 102,4 км до 89,9 км, тобто на 12,4 км або 15,6 %. В результаті маршрутизації також було розроблено графік доставки товарів, який забезпечує своєчасну доставку товарів та виключає час очікування на розвантаження транспортних засобів у клієнтів. Розрахований обсяг резервного запасу становить 0,79 тони на місяць та виключає дефіцит товарів народного споживання, що перевозяться у міській логістичній системі. При впровадженні запропонованих заходів можна отримати річний економічного ефекту у розмірі 177999,88 грн. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; витрати; розвізний маршрут; міське сполучення; графік роботи; страховий запас; ефект