Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІ категорії в Чернігівській області - Мольченко, Сергій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі обґрунтовано вибір місця для розташування асфальтобетонного заводу, підібрано та розраховано конструкцію дорожнього одягу, визначено склади асфальтобетонних сумішей, що вироблятимуться на підприємстві. Встановлено необхідну продуктивність заводу для забезпечення безперервного укладання шарів дорожнього покриття. Проведено технологічні розрахунки режимів роботи заводу, розроблено пропозиції щодо створення лінії для виробництва бітумно-полімерного в’яжучого. Визначено потребу в матеріалах, обсяги складів для зберігання сировини, підібрано основне технологічне обладнання (асфальтозмішувальну установку). Розроблено технологічний процес виробництва щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші на основі бітуму, модифікованого полімером, та здійснено розрахунок вартості готових асфальтобетонних сумішей.
Keywords: дорожній одяг; кам’яні матеріали; бітум; полімер; стабілізуюче волокно; асфальтобетонна суміш; щебеневомастикова асфальтобетонна суміш; технологія; калькуляція