Синтез комп’ютерної інформаційно-аналітичної системи по надзвичайним ситуаціям - Самойленко Володимир Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто концепцію синтезу комп’ютерної інформаційно-аналітичної системи для моніторингу, аналізу та підтримки прийняття рішень під час надзвичайних ситуацій. Робота містить огляд класифікацій надзвичайних ситуацій, аналіз існуючих інформаційних систем, а також обґрунтування вибору архітектури майбутньої системи. Розроблено функціональну модель прототипу, наведено опис реалізації ключових модулів системи, запропоновано використання методів машинного навчання для оцінки ступеня загроз. Робота включає прикладне програмне рішення та результати його верифікації на основі сценаріїв з відкритих джерел.
Keywords: надзвичайні ситуації; інформаційно-аналітична система; машинне навчання; синтез; реагування; прийняття рішень; підтримка