Проєкт тунелю підземного шляхопроводу на а/д Харків-Охтирка (Частина ІІ) - Золотарьов, Євгеній Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі наведено основні положення конструктивних рішень при будівництві підземного тунелю на відкритій місцевості та будівельні матеріали та конструкції, що застосовано та основні положення по спорудженню конструкцій, детально описано перший та другий етапи будівництва та особливості будівельно-монтажних робіт. Представлено розрахунок основних конструкцій тунелю та основні заходи з охорони праці.
Keywords: тунельний шляхопровід; тунель; монолітний залізобетон; арматура; шпунтове огородження; цементація ґрунтів; розпирання котловану; будівельний майданчик