Дослідження впливу впровадження новітніх матеріалів на безпеку автомобільних конструкцій - Сухомлин, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – є розробка рекомендації щодо впровадження новітніх матеріалів для підвищення безпеки автомобільних конструкцій та оцінити їх ефективність. Об’єкт дослідження – автомобільні конструктивні матеріали з урахуванням сучасних вимог до безпеки, ефективності та екологічності. Предмет дослідження. Новітні матеріали та їхній вплив на експлуатаційні характеристики автомобільних конструкцій. У роботі досліджується питання, щодо впливу впровадження новітніх матеріалів на безпеку автомобільних конструкцій. В умовах глобальних викликів сталого розвитку та зниження викидів CO₂ дослідження у цій сфері залишаються надзвичайно актуальними.
Keywords: автомобіль; автомобільні конструкції; безпека; нанотехнології; композити; високоміцні сталі; алюміній; магній; зменшення ваги; відновлювані ресурси; енергозбереження