Комп'ютерне моделювання збудження хвиль в приладах електроніки - Поклонський, Євген Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дипломної роботи є методом комп’ютерного моделювання дослідити процеси збудження електромагнітних хвиль в гіротронах та інших приладах електроніки, які працюють на аналогічних принципах. Об’єкт дослідження – це збудження електромагнітних хвиль в гіротронах та інших приладах електроніки. Предмет дослідження – дослідження впливу різних параметрів на розвиток процесу генерації хвилі з метою надання рекомендацій по підбору ії оптимальних значень. Дипломна робота присвячена створенню програмного застосунку та проведення за його допомогою моделювання процесів генерації НВЧ хвиль в приладах електроніки. Результатами виконання дипломного проекту є створенню програмного застосунку для моделювання процесів генерації НВЧ хвиль (ТЕ та ТМ хвиль) в приладах електроніки. В результаті проведеного моделювання одержані результати для коротких відкритих систем генерації ТЕ та ТМ хвиль, які можуть бути використані при розробці таких систем.
Keywords: гіротрон; нвч генерація; те хвиля; тм хвиля; хвилевод; резонатор; моделювання; матлаб; задача кош