Поліпшення фінансового стану АТП - Драгун, Аліна Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – фінансова діяльність підприємства. Мета роботи – є обґрунтування теоретичних положень та удосконалення практичних рекомендацій щодо аналізу фінансового стану автотранспортного підприємства та шляхів його покращення. Методи дослідження - системний підхід, аналізу та синтезу, логічного аналізу, фінансового аналізу, розрахунково-аналітичний метод. Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена поліпшенню фінансового стану автотранспортних підприємств (АТП). В теоретичному розділі роботи розглянуті основи поліпшення фінансового стану АТП, включаючи визначення основних напрямків для досягнення цієї мети. Досліджено характеристику роботи підприємства, а також виявлено ключові аспекти, що впливають на його фінансову стабільність. У аналітико-дослідницькому розділі проведено аналіз фінансового стану АТП, де вивчені фінансові показники, проаналізовано ліквідність балансу. Досліджено також тип фінансової стійкості підприємства і визначено його сильні та слабкі сторони. У проектно-рекомендаційному розділі роботи розроблено конкретні рекомендації щодо управління дебіторською заборгованістю, де розглянуті надання знижок дебіторам за дострокове повернення заборгованості, штрафні санкції за несвоєчасне повернення для зменшення кількості простроченої заборгованості. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження - шляхом впровадження ефективних стратегій управління фінансами, оптимізації витрат та пошуку нових джерел фінансування, фінансовий стан АТП може покращитися в майбутньому.
Keywords: фінансовий стан; фінансова стабільність; платоспроможність; дебіторська заборгованість