Дослідження використання блочно-орієнтованих моделей для ідентифікації нелінійних вимірювальних систем тиску - Букір, Вероніка Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У дипломній роботі досліджено переваги використання блочно-орієнтованих моделей для вирішення задачі ідентифікації нелінійних інерційних вимірювальних каналів тиску. Обґрунтовано переваги використання саме моделей Вінера та Гаммерштена для поставленої задачі. Продемонстровано переваги використання програмного пакету MATLAB та Simulink для побудов подібних моделей.
Keywords: вимірювальна інформаційна система; вимірювальна лінія; вимірювальний канал тиску; датчик тиску; модель Вінера; модель Гаммерштейна; управління технологічними процесами