Передумови розробки вдосконаленої зварювальної технології ремонту зноше-них елементів паропровідних систем - Сиренко, Т. О.; Syrenko, Tatyana Aleksandrovna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Описано особливості виявлення деградації металу зварних з’єднань в умовах тривалої експлуатації та вплив негативних факторів на утворення зварного з’єднання, що використано для вдосконалення зварювальної технології ремонту паропроводів. Відомо, що основним недоліком штатних зварювальних технологій є те, що вони можуть допускати наявність у металі шва і на ділянках ЗТВ «бракувальних» структур або структур, близьких до «бракувальних», а використання відремонтованих за вдосконаленою технологією зварних з’єднань з відповідною структурою та властивостями дозволить збільшити термін експлуатації паропроводів і отримати значний економічний ефект.
Prerequisites for developing an advanced weld-ing technology for repair of worn elements of steam-conducting systems
Keywords: зварне з’єднання; структура; відманштетова структура; бейнітна структура; паропровід; зона термічного впливу; ділянка перегріву; ділянка перекристалізації; ділянка неповної перекристалізації; ділянка старіння; зона сплавлення; ділянка додаткового відпуску; бракувальна структура; режим зварювання; вибірка; welded joint; structure; widmanstatten structure; bainite structure; steam line; thermal impact zone; overheating site; recrystallization site; incomplete recrystallization site; aging site; fusion zone; additional tempering site; rejection structure; welding mode; sample; 621.791.72:621.791.052620.17; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.108