Удосконалення методу діагностування гібридних автомобілів. - Дудолад, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є підвищення ефективності процесу діагностування гібридного автомобіля. Обєктом дослідження є процес діагностування гібридного автомобіля. Методи дослідження: аналіз, розрахунок і узагальнення отриманих результатів. Проведено аналіз характеристик тягових акумуляторних батарей гібридних автомобілів. Розглянуто електрохімічні властивості тягових високовольтних акумуляторних батарей, особливості конструкцій високовольтних батарей, визначені основні несправності і існуючі методи їх виявлення. Розглянуто методи оцінки технічного стану тягової акумуляторної батареї гібридного автомобіля за допомогою бортової системи діагностування гібридного автомобіля, існуючі методи і обладнання для діагностування високовольтної акумуляторної батареї. В результаті виконаної роботи запропоновано удосконалений метод динамічного навантаження при процесі діагностування високовольтної батареї.
Keywords: гібридний автомобіль; тягова високовольтна батарея; діагностування; метод дінамичного навантаження