Автомобільний двигун потужністю 58 кВт на базі двигуна 4Ч 7,75/7,35. Частина 2. Застосування багатоклапанного механізму газорозподілу - Шовковий, Іван Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета – розробка автомобільного двигуна потужністю 58 кВт на базі двигуна МеМЗ-317. В роботі обґрунтовано конструктивні та режимні параметри двигуна. Виконано розрахунки робочого процесу, динаміки КШМ, міцності шатуннопоршневої групи. В роботі розглянуто можливість застосування багатоклапанного механізму газорозподілу. Виконано аналіз можливих рішень, та запропонована конструкція. Проведено економічне обґрунтування проекту. Проаналізовано питання охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: двигун; робочий процес; примусове запалювання; конструкція; системи двигуна; динаміка; поршень; міцність; багатоклапанна головка циліндрів; механізм газорозподілу; техніко-економічні показники