Спосіб роботи гібридного автомобільного двигуна без системи охолодження - Трофіменко, Дмитро Олександрович; Нікітченко, Ігор Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб роботи гібридного автомобільного двигуна без системи охолодження, за яким об'єднують роботу двигуна внутрішнього згоряння і пневматичного двигуна. Після циклу двигуна внутрішнього згоряння, протягом якого нагріваються деталі камери згоряння, йдуть цикли пневматичного двигуна, протягом яких реалізується охолодження деталей камери згоряння. Кількість циклів пневматичного двигуна вибирають таким чином, щоб температура деталей камери згоряння повернулась до оптимальної, необхідної для реалізації робочого процесу двигуна внутрішнього згоряння.