Людський капітал: питання інноваційного розвитку - Бережний, В. М.; Кравчук, Ю. Б. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2011)
Розглянуто категорію «людський капітал», його сучасний стан, визначено професійну освіту як головну складову його формування. В статті підкреслюється необхідність інноваційної моделі розвитку людського капіталу, в цьому зв’язку запропоновано пріоритетні напрями модернізації освіти, зокрема вищої. Розглянуто заходи, пов’язані з мінімізацією негативного впливу кризи на стан та використання людського капіталу.
Keywords: людський капітал; освіта; модернізація вищої освіти; якість; інноваційний розвиток; пріоритетні напрями; криза; human capital; education; modernization of higher education; quality; innovative development; priority directions; crisis; 330.142