Розробка конусної дробарки крупного дроблення - Луценко, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглянуто питання підвищення ефективності конусної дробарки крупного дроблення для виробництва щебня. Проведено аналіз інформаційних джерел, огляд конструкцій сучасного дробарно-сортувального устаткування, вибір основних параметрів дробарки, розрахунки на міцність вузлів і деталей, проектування основних вузлів приводу розглянуто питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Модернізація конусної дробарки крупного дроблення з крутим конусом полягає в забезпечені максимального заповнення робочого простору дробленим матеріалом, за рахунок оснащення спеціальними датчиками, що дозволяє підвищити продуктивність дробарки та якість вихідного продукта.
Keywords: дробарка; щебінь; конвеєр; параметри; сили; міцність