Удосконалення системи нормування процесів обслуговування і ремонту автомобілів на ПАТ - Одноволов, Святослав Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – розробка логістичного підходу до нормування процесів технічного обслуговування та ремонту автомобілів, яка б базувалась на критеріях економічності та індивідуальному підході до нормування. Об’єкт дослідження – процес нормування на підприємствах автомобільного транспорту. Предмет дослідження – сукупність теоретичних, методичних і практичних підходів та моделей до нормування процесів технічного обслуговування та ремонту. Враховуючи в результаті дії на технічний стан транспортних засобів конструктивних, технологічних та експлуатаційних факторів, випадковий характер формування обсягів технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, у роботі запропоновано нормування основних показників, параметрів та характеристик виробничого процесу виконувати аналітичними та статистичними методами з урахуванням логістичного підходу.
Keywords: АВТОМОБІЛІ; МАТЕРІАЛЬНІ РЕСУРСИ; ВИПАДКОВІ ВЕЛИЧИНИ; НОРМУВАННЯ; ВИКОРИСТАННЯ; МОДЕЛЮВАННЯ; ОЦІНКА.