Модернізація системи керування короткобазового навантажувача - Кісельов, Кирило Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дослідження є малогабаритний навантажувач ПМТС-1200. Сучасні мікроконтролери на навантажувачах вирішують широкий спектр завдань. Інтегруючи на одному кристалі високопродуктивний процесор, пам'ять і набір периферійних схем, контролери дозволяють з мінімальними витратами реалізувати високоефективні інтелектуальні системи і пристрої управління різними вантажно-розвантажувальними операціями. Метою дослідження є підвищення ефективності функціонування системи управління навантажувача, за рахунок проектування її елементної бази. Предметом є проектування елементної бази системи управління навантажувача. Задача дослідження вирішується методами статистичного аналізу та багатокритеріальної оцінки і оптимізації. В роботі проведено аналіз існуючих систем управління навантажувачів. Розглянуто методи проектування, обрано метод багатокритеріальної оцінки. Розроблено моделі вибору елементної бази системи управління навантажувача. Проведено реалізацію у MS Excel. Проведено порівняльний аналіз та ТЕО проектованої системи. Промодельовано результати роботи в середовищі Proteus.
Keywords: система управління; елементна база; інтелект; мікроконтролер; навантажувач; датчик; пристрій; оптимізація; методи; модель