Розробка технології приготування асфальтобетонних сумішей з використанням продуктів переробки бітумовмісних покрівельних відходів на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Гришин, Костянтин (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
На основі огляду літературних джерел в роботі здійснено аналіз питань, пов`язаних з: можливими технологіями переробки бітумовмісних покрівельних матеріалів; використанням в асфальтобетонних сумішах продуктів, отриманих в ході переробки бітумовмісних покрівельних матеріалів; впливом на фізико-механічні показники якості дорожніх бітумів, асфальтобетонів та їх довговічність в дорожньому покритті продуктів переробки бітумовмісних покрівельних матеріалів. Розглянуто технологічну схему використання продуктів переробки бітумовмісних покрівельних матеріалів під час приготування на асфальтобетонному заводі, що реконструюється, асфальтобетонних сумішей. Здійснено аналіз діяльності асфальтобетонного заводу та проведено оцінку необхідності заміни основного технологічного обладнання, а також визначені постачальники сировинних матеріалів на завод. На основі гранулометричних складів вихідних кам`яних матеріалів здійснено розрахунок складів асфальтобетонних сумішей, що виготовляються на заводі. Здійснено розрахунок складського господарства асфальтобетонного заводу, що реконструюється. Розглянуто заходи щодо захисту охорони праці та охорони навколишнього середовища під час роботи асфальтобетонного заводу. Виконано розрахунок основних техніко-економічних показників підприємства.
Keywords: асфальтобетонний завод; асфальтобетонна суміш; бітум; добавка; технологія; охорона праці