Організаційно-методичні аспекти обліку і контролю дебіторської заборгованості та їх удосконалення - Дорошенко, Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і контролю дебіторської заборгованості підприємства; проведено фінансовий аналіз досліджуваного підприємства і комплексний економічний аналіз його дебіторської заборгованості; розвинуто положення щодо внутрішнього аудиту дебіторської заборгованості на підприємстві; удосконалено науково-методичні засади і надано пропозиції з удосконалення організації обліково-аналітичної роботи з заборгованістю дебіторів.
Keywords: дебіторська заборгованість; розрахунки з покупцями і замовниками; резерв сумнівних боргів; бухгалтерський рахунок; бухгалтерський облік; регістр обліку; організація обліку; внутрішній аудит; аналіз; контроль