Координоване управління дорожнім рухом на магістралі м. Харків - Муравський, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження: підвищення ефективності дорожнього руху на магістральних вулицях міста. Об’єкт дослідження – дорожній рух. Предмет дослідження – методи управління дорожнім рухом. Методи дослідження: математичне моделювання, комп’ютерне моделювання, натурні спостереження, графоаналітичний метод визначення параметрів управління рухом на магістралях міста. У роботі засобами моделювання визначено параметри координованого управління транспортним потоком на магістралі м. Харків. Застосовано розробку схеми однобічного руху на магістралі міста для підвищення безпеки та ефективності руху транспортного потоку. Проведено порівняльний аналіз показників ефективності до та після розроблених заходів. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані у процесі розробки заходів організації дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міст.
Keywords: Транспортне планування міст; Транспортний потік; Односторонній рух; Координоване управління дорожнім рухом; Дорожній рух