Комплексний метод самоорганізації інформаційних мереж - Хамула, Софія Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження. Розробка ефективного методу передачі даних з попередньою обробкою на вузлах високомобільної комп'ютерної мережі, який забезпечує оптимальне балансування між швидкістю передачі, затримками, енергоефективністю та якістю обробки даних у динамічних умовах. Об'єкт дослідження. Високомобільні комп'ютерні мережі, зокрема мережі типу MANET (Mobile Ad Hoc Network), FANET (Flying Ad Hoc Network) та VANET (Vehicular Ad Hoc Network), які функціонують у динамічних умовах. Предмет дослідження. Процеси передачі даних, включаючи попередню обробку, стиснення, маршрутизацію та адаптивне управління параметрами передачі в умовах високомобільних комп'ютерних мереж.
Keywords: комп'ютерна мережа; БПЛА; WLAN; АТМ; відеодані; стиснення