Впровадження інновацій в систему управління персоналом підприємства - Леваднюк, Віта Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єктом дослідження є система управління персоналом. Мета роботи – удосконалення системи управління персоналом шляхом впровадження інноваційних методів. Методи дослідження - теоретичного узагальнення та абстрагування, аналізу і синтезу, структурно-лінгвістичний, системний аналіз, статистичні методи аналітичних розрахунків, методи економіко-математичного аналізу, логістичний підхід. В дипломній роботі було досліджено розглянуто теоретико-методичні засади управління персоналом та інновацій у сфері роботи з персоналом. Визначено принципи і методи управління інноваціями в сфері управління персоналом. Розглянуто систему управління персоналом як інновацію. Проведено аналіз діяльності підприємства ФОП Погорілий О.М., а саме аналіз структури персоналу підприємства та продуктивності праці персоналу. Розроблено інновації у роботі з персоналом (інноваційна стратегія управління персоналом) для на ФОП Погорілий О.М. Сформовано мотиваційний механізму для працівників підприємства. Рекомендується побудувати систему навчання в 2 етапи, при цьому першим йде блок «спілкування», в результаті якого частина учнів буде «забракована» як непридатні для даного виду діяльності. Запропоновані етапи удосконалення системи управління персоналом на підприємстві, що включають визначення потреби у персоналі; забезпечення персоналом; розвиток персоналу; використання персоналу; мотивація результатів праці та поведінки персоналу; правове та інформаційне забезпечення процесу управління персоналом.
Keywords: персонал; система управління персоналом; інновації; інноваційна стратегія; структура персоналу