Автомобільний двигун потужністю 65 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2 / 7,1 - Коваленко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розроблено автомобільний двигун потужністю 65 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2/7,1. Проведено розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок деталей двигуна на міцність. Розглянуті питання безпеки життєдіяльності при дослідженні та експлуатації двигуна. Виконана оцінка економічної ефективності модернізації двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена визначенню впливу наддуву на техніко-економічні показники двигуна.
Keywords: двигун; потужність; крутний момент; наддув; поршень; шатун