Дослідження впливу масово-інерційних характеристик додаткової в’язкопружної опори на нестаціонарне деформування прямокутної пластини - Воропай, О. В.; Єгоров, П. А.; Voropay, Alexey; Yegorov, Pavel (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Уточнюється математична модель в’язкопружної опори за рахунок урахування її масово-інерційних характеристик. Досліджується вплив масово-інерційних характеристик на коливальний процес у випадку нестаціонарного деформування механічної системи, що складається із прямокутної пружної ізотропної пластини і додаткової в’язкопружної опори. Показано, що масово-інерційні характеристики додаткової в’язкопружної опори спричиняють помітний вплив на коливальний процес, причому зміни стосуються як амплітуди, так і фазових характе-ристик.
Investigation of the influence of an additional viscoelastic support mass-inertial characteris-tics on the rectangular plate non-stationary deformation
Keywords: нестаціонарні коливання; прямокутна пластина; додаткова в’язкопружна опора; масово-інерційні характеристики; інтегральне рівняння Вольтерра; non-stationary vibrations; rectangular plate; additional viscoelastic support; mass-inertial characteristics; Volterra integral equation; 539.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.190