Дослідження впливу зміни працездатності й надійності світлової та сигнальної систем легкового автомобіля на безпеку руху - Снігаренко, Данило Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – дослідження причин зміни працездатності і надійності світлової та сигнальної систем легкового автомобіля. Об’єкт дослідження – система освітлення і сигналізація легкового автомобіля. Предмет дослідження – аналіз існуючих систем освітлення та їх методів діагностування. В дипломній роботі було розглянуто призначення і класифікація світлових приладів, міжнародна система позначень світлових приладів, фари головного освітлення. Був проведений аналіз світлорозподілу та світлових характеристик головного світла, також був запропонован удосконалений оптикофотоелектронний метод перевірки автомобільних фар за допомогою фото-камери. Зроблені висновки щодо працездатності фар та їх перевірки.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНА ПРИГОДА; СИСТЕМА ОСВІТЛЕННЯ; КЛАСИФІКАЦІЯ ПРИЛАДІВ; СВІТЛОРОЗПОДІЛ; ФАРА; ЕКРАН; КСЕНОН; ОПТИКОФОТОЕЛЕКТРОННИЙ МЕТОД.