Визначення максимального тяглового зусилля гвинтового робочого органу при проколі ґрунту - Супонєв, В. М.; Вівчар, С. М.; Рагулін, В. М.; Орел, О. В.; Олєйнікова, О. М.; Ковалевський, С. Г.; Suponyev, V.; Ragulin, V.; Vivchar, V.; Orel, O.; Olieinikova, O.; Kovalevskyi, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто методику теоретичного визначення максимального тяглового зусилля гвинтового робочого органу при встановлених параметрах лопаті та діаметра свердловини для безтраншейного прокладання підземних комунікацій.
Determination of the maximum traction force of the screw working body when piercing the soil
Keywords: прокол ґрунту; фізико-механічні властивості ґрунту; інженерні комунікації; гвинтовий робочий орган; гвинтова лопать; сила опору; формування свердловини; soil puncture; physical and mechanical properties of soil; engineering communications; screw working body; screw blade; resistance force; well formation; 631.173; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.54