Удосконалення технологічного процесу доставки тарно-штучних вантажів в сполученні Україна-Болгарія ТОВ «ВЕЛЕС-ТА» - Шевкунов, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення технологічного процесу доставки тарно-штучних вантажів в сполученні Україна-Болгарія. Об’єкт дослідження – процес доставки вантажів у напрямку Україна – Болгарія. Предмет дослідження – вплив схеми доставки вантажів у міжнародному сполученні на витрати пов’язані з доставкою. Робоча гіпотеза – припущення, що запропоновані технологічні рішення, щодо удосконалення технологічного процесу доставки вантажів у напрямку Україна – Болгарія дозволять покращити показники ефективності. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Розроблено транспортно-технологічні схеми доставки вантажів в сполученні Україна-Болгарія. В результаті порівняння витрат на доставку вантажу по існуючому варіанту та за запропонованою схемою визначено, що використання автомобіля Renault Premium 410 DXi та напівпричепа Krone Pacton на розробленому маршруті дозволить одержати економічний ефект у розмірі грн./рік, ефективність запропонованих заходів складе 6%. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись при організації перевезень вантажів в сполученні Україна-Болгарія.
Keywords: доставка вантажу; обслуговування; перевезення; рухомий склад; міжнародне сполучення; ефект; витрати