Модернізація самохідного шасі МТ-16 шляхом установки підйомного обладнання - Кібиш, Сергій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності процесу доставки, розвантажувально-завантажувальних операцій робочого обладнання на місці проведення робіт при обслуговуванні аеродромів . Проведено аналіз інформаційних джерел по темі роботи. Розраховані параметри і розроблено конструкцію малогабаритного крана – маніпулятора. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: трубопровід; вантажопідйомність; приямок; механізації