Застосування машинного навчання в інтелектуальній системі керування ковшем навантажувача - Кириченко, І. Г.; Гурко, В. О.; Kyrychenko, Igor; Hurko, Volodymyr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проаналізовано сучасні підходи щодо автоматичного керування фронтальними навантажувачами. Розглянуто перспективи застосування методів машинного навчання для створення інтелектуальної системи керування ковшем фронтального навантажувача. Особливу увагу приділено методам навчання з підкріпленням як перспективному інструменту для адаптивного керування навантажувачем в умовах невизначеності.
Machine learning applications in intelligent wheel loader bucket control systems
Keywords: фронтальний навантажувач; наповнення ковша; інтелектуальна система керування; машинне навчання; навчання з підкріпленням; wheel loader; bucket filling; intelligent control system; machine learning; reinforcement learning; 62-932:004.89; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.78