Дослідження факторів, які вливають на процес блокування коліс при гальмуванні автомобіля категорії N1 - Карабута, Валерій Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об΄єкт дослідження – гальмівна система автомобіля, яка включає в себе всі компоненти, відповідальні за процес гальмування, а також взаємодію цих компонентів з іншими системами автомобіля. Предмет дослідження - фактори, які впливають на блокування коліс при гальмуванні. Мета роботи – полягає в глибокому розумінні та аналізі факторів, що впливають на блокування коліс при гальмуванні, з метою подальшого вдосконалення технічних та безпекових характеристик автомобільного транспорту. В процесі проведення аналізу був огляд існуючих функціональних схем для автомобілів класу N1. Конструкції в цілому мають високі технологічні і експлуатаційні властивості, простоту і надійність в експлуатації і обслуговуванні, гарні економічні показники.
Keywords: дослідження факторів; блокування коліс при гальмуванні; автомобіль категорії N1