Підвищення ефективності технологічної обробки вантажів на складах в умовах обмеженого простору - Горбуліч, Олег Федорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Пропонується використовувати для навантаження, розвантаження та переміщення вантажів всередині складу електронавантажувачі ERP15 VC та високоманеврені та енергоефективні багатовісні автомобілі, з двома двовісними поворотними платформами з можливістю руху «боком», «крабом» та поворотом навколо вертикальної центральної осі з малим радіусом, що будуть переміщувати вантажі, що спакетовані на піддонах. При технологічній обробці максимальної кількості вантажу, що надходить на склад, загальні витрати на обробку такого вантажу при використанні запропонованих механізмів будуть менше ніж при використанні електронавантажувачів ERP15 VC на 7500 грн за робочу зміну, а різниця в кількості необхідних навантажувачів складе 5 одиниць. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для виконання науково–дослідної роботи № 08–53–23 «Розробка енергоефективних та високоманеврених багатовісних автомобілів подвійного призначення для збройних сил України» за замовленням МОН України.
Keywords: навантажувальний механізм; склад; перевезення; графік; ефект; витрати