Оптимізація розвантажувального маніпулятора для автомобільних перевезень - Мельник, Артем Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі запропонована модернізація гідроманіпулятора на базі автомобільного шасі Ford 4142D з колісною формулою 8х4. У роботі були розглянуті питання розрахунку параметрів основних виконавчих механізмів гідроманіпулятора, таких як: механізм телескопічної стріли, стріло-підйомний механізм та механізм повороту платформи. Крім того було виконано розрахунок гідроприводу гідроманіпулятора, та вибрані його основні елементи.
Keywords: гідроманіпулятор; телескопічна стріла; autodesk іnventor; аналіз напружено-деформованого стану