Формування елементів бази геоданих комплексного плану просторового розвитку території села Маслівка Лозівського району Харківської області - Добрострой, Анна Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розкрито основні законодавчі засади формування комплексного плану територіальної громади, проведено аналіз наявної містобудівної та землевпорядної документації, створено базу геопросторових даних у середовищі QGIS. Виконано геоприв’язку топографічної основи, оцифрування функціонального використання території, створення тематичних шарів, таких як: функціональні зони, червоні лінії, охоронні зони, гідроспоруди тощо. Практичне значення полягає в тому, що створена база геоданих та підготовлена документація можуть використовуватись органами місцевого самоврядування для планування території, прийняття управлінських рішень та наповнення містобудівного кадастру.
Keywords: комплексний план; територіальна громада; просторове планування; геопросторові дані; геоінформаційна система; аналіз території