Обґрунтування структури логістичних ланцюгів при доставці товарів по Україні при обслуговуванні клієнтів ФОП «Євтушенко Ю.Г» - Якименко, Юлія Борисівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В якості критерію ефективності прийняті загальні витрати на доставку вантажів в логістичному ланцюгу. Визначено, що автомобіль Hyundai HD 250, вантажністю 18,2 т забезпечує найменші сумарні витрати на 1 км пробігу, які складають 535,86 грн. На підставі обраного критерію, а саме, загальних витрат, визначили, що раціональною структурою логістичного ланцюга, в рамках поставленої задачі, є доставка вантажів по прямому варіанту. При доставці за даною структурою загальні витрати складають 235,46 грн/т. Ефект від запропонованих заходів складає 96,06 грн/т. Ефективність при цьому дорівнює 40,7 %. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані під час організації доставки вантажу у міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: доставка; логістичний ланцюг; витрати; ефективність; ефект; страховий запас