Виділення закономірностей та тенденцій поведінки похибок з масивів даних вимірювань - Сошенко, Анна Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В бакалаврській роботі проведені дослідження з аналізу похибок у масивах даних вимірювань. Проведені порівняння методів машинного навчання з учителем (логістична регресія, метод опорних векторів (SVM), XGBoost) та без учителя (ізоляційний ліс, автоенкодер) для ідентифікації грубих похибок (аномалій) у модельних даних, що моделюють нормальні вимірювання та аномалії. Розроблені рекомендації щодо практичного використання методів машинного навчання для виділення закономірностей та тенденцій поведінки похибок у масивах даних вимірювань.
Keywords: аномалії; грубі похибки; закономірності поведінки; інформаційно- вимірювальна система; масиви даних; машинне навчання; метод; тенденції