Розробка бази механізації з постом обслуговування гідроприводів БДМ - Штефан, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті розглянуто питання вдосконалення технічної експлуатації БДМ шляхом застосування засобів для виконання робіт з очищення робочих рідин від механічних забруднювачів. Об’єкт розробки - база механізації з постом обслуговування гідроприводів БДМ. Метод розробки - аналітично-графічний. Виконано розрахунок річного плану-графіку ТО та Р, розрахунок виробничого корпусу, розробка поста очищення робочої рідини. Розраховано параметри відцентрового очищувача робочої рідини. Розроблено график ППР, схему генерального плану ремонтної бази, план схему виробничого корпусу. Розроблено креслення поста обслуговування гідроприводу, установки для очищення робочої рідини об’ємних гідроприводів БДМ. Розроблено гідросхему установки для очищення робочої рідини. Виконано розрахунки очікуваного економічного ефекту від використання спроектованого поста обслуговування гідросистем БДМ.
Keywords: база; механізації; очищувач; гідросхема