Цифрові інструменти підтримки малого та середнього бізнесу в умовах воєнних дій в Україні - Попов, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 62 с., 25 табл., 22 джерел. ЦИФРОВІЗАЦІЯ, БІЗНЕС, ІНСТРУМЕНТИ, ПІДПРИЄМСТВО, ВОЄННИЙ СТАН, ТРАНСФОРМАЦІЯ. Об’єктом дослідження є процес цифрової трансформації діяльності підприємств малого та середнього бізнесу в умовах воєнного стану. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження можливостей впровадження сучасних цифрових інструментів для підтримки та розвитку діяльності малого та середнього бізнесу в умовах воєнного стану на прикладі АТ «ХПАС», а також обґрунтування практичних рекомендацій щодо підвищення стійкості та адаптивності підприємства шляхом цифрової трансформації. Предметом дослідження виступають цифрові інструменти управління та підтримки бізнес-процесів, їх вплив на стійкість і ефективність функціонування АТ «ХПАС» в умовах кризової нестабільності. У процесі дослідження були використані такі методи: аналітичний метод — для вивчення теоретичних джерел щодо цифровізації бізнесу; порівняльний аналіз — для зіставлення цифрових практик у різних підприємствах; системний підхід — для комплексного аналізу чинників впливу на цифрову трансформацію підприємства; економіко-статистичний метод — для обробки звітних даних; графічний метод — для візуалізації динаміки показників та цифрових процесів; експертно-аналітичний підхід — для формування практичних рекомендацій щодо цифрового розвитку підприємства. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що розроблені в роботі пропозиції щодо впровадження та вдосконалення цифрових інструментів можуть бути використані АТ «ХПАС» для підвищення стійкості, гнучкості та ефективності своєї діяльності в умовах воєнного стану.
Keywords: цифровізація; бізнес; інструменти; підприємство; воєнний стан; трансформація