Удосконалення організації руху пішоходів на ділянці вулиці в м. Павлоград - Задорожний, Іван Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження: дорожній рух на ділянках вулично-дорожньої мережі міста. Мета – обгрунтування заходів підвищення ефективності дорожнього руху на ділянках ВДМ міста Павлоград. Метод дослідження і апаратура: натурні спостереження, імітаційне, математичне моделювання. Збір інформації про параметри транспортного потоку та вулично-дорожньої мережі виконувався натурними методами. При проведенні робіт була використана комп’ютерна техніка та програмне забезпечення. Отримані результати: дана оцінка параметрів функціонування вулично-дорожньої мережі досліджуваного району. Досліджено рівень аварійності на вулицях об’єкту дослідження, запропоновано комплекс заходів по вдосконаленню вулично-дорожньої мережі, які підвищують рівень безпеки руху та забезпечують пропускну спроможність елементів мережі. Отримані результати сприятимуть підвищенню ефективності дорожнього руху на ділянках ВДМ міста Павлоград. Ступінь застосування: на рівні розробок. Ефективність: при впровадженні пропонованих заходів очікується підвищення безпеки руху пішоходів та зменшення загальної кількості дорожньо-транспортних пригод. Область застосування: системи управління рухом міста Павлоград.
Keywords: організація дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; перехрестя; світлофорне регулювання; моделювання дорожнього руху