Побудова цифрової моделі рельєфу с. Берестівець Уманського району Черкаської області на основі даних аерофотознімання - Єфремов, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Дипломна робота присвячена вирішенню актуального питання побудови цифрової моделі рельєфу на основі даних аерофотознімання. Метою роботи є побудова цифрової моделі рельєфу с. Берестівець Уманського району Черкаської області на основі даних аерофотознімання. В першому розділі представлена загальна характеристика цифрових моделей рельєфу, загальна характеристика аерофотознімальних робіт та аналіз нормативно-правового забезпечення робіт з аерофотознімання. У другому розділі наведено відомості про район проведення робіт. Третій розділ присвячено польовим роботам із аерофотозйомки. У четвертому розділі наведена камеральна обробка даних аерофотознімання, отриманих за допомогою безпілотного літального апарату. В результаті дипломної роботи отримано ортофотоплан та цифрову модель рельєфу с. Берестівець Уманського району Черкаської області.
Keywords: планово-висотне обґрунтування; аерофотознімання; безпілотні літальні апарати; фотограмметрична обробка; ортофотоплан; цифрова модель рельєфу