Дослідження моделей попиту на перевезення вантажів у міжміському сполученні - Струк, Софія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі в результаті аналізу ринку вантажних перевезень в мережах України було визначено, що для розробки стратегії розвитку вантажного автотранспорту в Україні необхідно створення прогностичної моделі попиту на вантажні автоперевезення. Задля цього були визначені можливості створення такої моделі гравітаційним методом. Виявилося, що теоретична матриця кореспонденцій не зовсім коректно відображає реальний попит на перевезення, отриманий за допомогою логістичного сайту, що пояснюється значним впливом виробничих зв’язків між суб’єктами ринку.
Keywords: гравітаційний метод; вантажні перевезення